Basketbol Takım Kaptanı Muhammet Çağrı Özler ile Merak Edilenler
1. Bize kendinden bahseder misin ?
Ben Muhammet Çağrı ÖZLER 23 yaşındayım. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uygulama dersimi yürütüyorum.
2. Okul takımına katılmaya nasıl karar verdin? Neden okul takımındasın?
10-12 senedir basketbol ile uğraştığım için okula geldiğimde ilk düşündüğüm şey okul takımının bir parçası olmak oldu. Hocalarımın bilgilendirmeleri ile takıma katıldım.
3. Çok başarılı bir sezon geçirmedin, bu konu hakkında neler söylemek istersin?
Bir takım şanssızlıklar yaşadık, bunların en başında ikinci maçımız olan -yani kaybettiğimiz maça- kırık parmakla çıkmam oldu. Maç günü parmağım alçıdaydı, fakat alçıyı açtırarak maça çıkmayı göze aldım. Çekişmeli giden bir maç olmasına rağmen takımdaki yorgunluklar ve parmağımdaki ağrı sebebiyle oyundan çıkmam nedeniyle maçı kaybettik.
4. Basketbol hayatın nasıl başladı? Bu sezon sonunda bitti mi? Zirvede mi bırakıyorsun?
Basketbol hayatım 10 yaşındayken abimin katkıları ile başladı. Basketbol oynamaya Anadolu Efes Kulübünde başladım. Yaklaşık 6 sene burada oynadım sonra başka bir kulübe geçtim. Okul takımı ve kulüp takımları olmak üzere birçok şampiyonluk gördüm ve madalyalar kazandım. Bu sezon sonunda basketbol hayatımı zirvede bırakmaya karar verdim. (Gülerek)
5. Sence takımımızın bu kadar “başarılı” olmasının sebebi nedir?
Az önce bahsettiğim faktörlere ek olarak takım içinde bulunan arkadaşlarımızın staj için kendi memleketlerine gitmesi takım bütünlüğünün bozulmasına yol açtı . Parmağımın kırılması ile şampiyonluk yolunda büyük bir darbe almış olduk.
6. Maçlara hazırlanırken nasıl bir yol izliyorsunuz? İzleyici desteğiniz nasıldı? Gelseydik skor değişir miydi ?
Maçlara hazırlanma konusunda da şanssızlıklar yaşadık. Okulumuzda açık sahada antrenman yaptığımız için o dönemdeki hava koşulları sebebiyle antrenman eksiğimiz vardı. Bu bizi kötü etkiledi. Seyirci desteğine gelecek olursak seyirci desteğimiz maalesef yoktu. Olsaydı çok şey değişebilirdi. Daha önce edindiğim tecrübeler doğrultusunda seyirci desteği ile bu maçları alabileceğimize inanıyordum.
7. Birçok spor branşı olmasına rağmen basketbolu seçmenin sebebi nedir?
Aslında birçok branşı denedim örneğin yüzmede lisanslı bir sporcu oldum. Aynı zamanda futbol ve formula izlemeyi seviyorum; fakat basketbol oynamak bana keyif veriyor, basketbol kültürünü hep sevmiştim. Bu sebeple basketbolu tercih ettim.
8. Basketbolun zor veya kolay yönleri nelerdir ? Zor yönlerini nasıl aştın ?
Basketbol devamlılık isteyen bir spor. Sadece bedenen değil zeka olarak da emek gerektiriyor. Sürekli devamlılık arz eder. Bir spor faaliyeti olarak değil de bir iş olarak yapmak isterseniz çok büyük emekler vermek gerekir. Benim için özellikle antrenman konusu problemliydi. Bunu da arkadaş grubuyla ve eğlence ortamı ile aştım diyebilirim.
9. Üniversitemizde spora verilen değeri nasıl görüyorsun ?
Üniversitemizde spora verilen değer güzel fakat yeterli değil bence. Özellikle bizim kampüsümüz için konuşacak olursam kapalı bir spor salonu eksiğimiz var. Turnuvalarda ise formatın değiştirilmesi gerektiğini, eleme sisteminden grup sistemine geçilmesinin daha avantajlı ve daha teşvik edici olabileceğini düşünüyorum.
10. Okul takımı adına geliştirilebilecek yönler nelerdir?
Öncelikle sabit bir antrenör tarzında hoca ataması yapılabilir. Aynı zamanda her hafta antrenman yapılarak bir takım kültürü oluşturulup antrenman devamlılığı sağlanabilir.
11. Okul takımına katılmak isteyenlere neler söylersin ?
Okul takımına kesinlikle katılmalarını tavsiye ediyorum. Çok eğlenceli bir ortam. Takım içinde çok güzel arkadaşlıklar kurabilirler. Kesinlikle takıma katılanların sınav stresi ve gelecek kaygısından bir nebze de olsa uzaklaşacağını söyleyebilirim.
Röportör: Dilara Buse YAMAN